Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز، کنسرت نمایش«سی» شب گذشته ساعت ۲۲:۳۰ درفضای باز محوطه کاخ سعد آباد با قطعه ای از همایون شجریان آغاز شد.

همایون شجریان پس از مدت کوتاهی تک نوازی سهراب پور ناظری و استقبال چشمگیر مردم از نوازندگی وی، قطعه «ساز بی‌تاب است این قصه شنیدن دارد/ شرح این واقعه دیدن دارد/ گر تو همراه شوی/ راه هم شوق رسیدن دارد/ وقت، وقت سفری شیرین است/ نقل ایران و کهن آئین است/.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..» از اهورا ایمان را برای شروع نمایش اجرا کرد.

اجرای قطعه آغازین با تنظیم و آهنگسازی سهراب پورناظری علاوه بر اینکه مخاطبان را برای ورود به نمایش شاهنامه فردوسی آماده کرد، حس و حال موسیقی و صدای همایون شجریان نیز توانست آرامش خاصی را به مخاطبان القا کند.

پس از اجرای ترانه همایون شجریان، نمایش شاهنامه با ورود صابر ابر، همراه با ویدئو مپینگ و همچنین نوازندگی سهراب پورناظری آغاز شد.

این نمایش به نویسندگی نغمه ثمینی و کارگردانی علی اصغر دشتی و همچنین ایفای نقمش صابر ابر، بهرام رادان، سحردولتشاهی، دلنیاآرام، مهدی پاکدل،بانیپال شومن و حسین سوفیان عشق و میهن پرستی را با اقتباس از داستان های شاهنامه و زبانی عامیانه در هم آمیخته است.

کنسرت نمایش«سی» به گونه ای طراحی شده که در نمایش در چند بخش پایان می یابد و اجرای همایون شجریان با نوازندگی تار، تنبور و کمانچه سهراب پور ناظری که در نمایش نیز نقش همدم زال را بازی می کند، شروع می شود. موسیقی میان نمایش در هر بخش با حس و حال داستان، صحنه پردازی و فضای کاخ متناسب بود.

همایون شجریان شب گذشته قطعات «من کجا، باران کجا» با شعر پوریا سوری،« خوب شد» با شعر اهورا ایمان، تنظیم غلامرضا صادقی و آهنگسازی سهراب پورناظری، «با من صنما» با شعر مولوی و تنظیم و آهنگسازی سهراب پورناظری، «دل به دل» با تنظیم و آهنگسازی تهمورس پورناظری و شعر مولانا، « آهای خبردار» با شعر حسین منزوی، آهنگسازی سهراب پورناظری و تنظیم دیوید گارنر، « مرگ اسفندیار» با شعر فردوسی و تنظیم و آهنگسازی سهراب پورناظری، «ابر می بارد» با شعر امیرخسرو دهلوی، آهنگسازی سهراب پورناظری و تنظیم بردیا کیارس، «ره خانه ندانیم» با شعر زیبای مولانا و آهنگسازی و تنظیم سهراب پورناظری و در پایان قطعه «ایران» با شعر پوریا سوری، تنظیم رضا صادقی و آهنگسازی سهراب پورناظری را اجرا کرد.

«سی» که نامش را از سی سال رنج فردوسی در جهت ایجاد شاهکار شاهنامه الهام گرفته است، با نمایش عشق زال به رودابه آغاز و با نبرد رستم و سهراب پایان می یابد تا با روی صحنه کشاندن زال، رودابه و خلق نواهای موسیقی بدانیم چه بر ما گذشت و با فرهنگ دیرینه و کهن اصیل ایرانی آشنا شویم.

قطعه «ایران» که پس از 2 ساعت نمایش، آخرین اجرای شجریان و پورناظری بود، احساسات میهن دوستی مردم را بقدری بوجد آورد که همه حاضران ایستاده« ای در رگانم خون وطن، ای پرچمت ما را کفن، دور از تو باد اهرمن، ایران من ایران من» را همخوانی می کردند.

503

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۶۰۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاشیه‌ها «لایه‌های دروغ» را به «تاوان» رساند؟

تهیه‌کننده فیلم «لایه‌های دروغ» که سه سال قبل در جشنواره فجر رونمایی شده بود، بیان کرد که این فیلم پس از تدوین دوباره با نام «تاوان» راهی اکران شده است.

به گزارش ایسنا، سال ۱۴۰۰ و در چهلمین جشنواره فیلم فجر، فیلمی با نام «لایه‌های دروغ»، محصول مشترک ایران و فنلاند به کارگردانی رامین سهراب و تهیه‌کنندگی محسن صرافی به نمایش درآمد که بیشترین مانور رسانه‌ای آن روی اکشن بودن فیلم خلاصه می‌شد.  

این فیلم با بازی رامین سهراب، نادر فلاح، آرمان درویش، کامران تفتی، ارسلان قاسمی، ونوس کانلی، مجید سعیدی، میلاد میرزایی، روشنک گرامی و آنتی رینی ساخته شده که فیلمبرداری آن در مقطعی به دلیل مصدومیت رامین سهراب (بازیگر اصلی و کارگردان) متوقف شده بود.

سهراب با ابراز  امیدواری از اینکه تلاش کرده‌ یک فیلم اکشن مطابق با استانداردهای جهانی بسازد، در همان سال‌ها گفته بود:‌ در ایران با وجود بدلکاران زیاد، متاسفانه فیلم اکشن ساخته نمی‌شود که از جمله دلایل فقدان آن بودجه زیاد مورد نیاز برای این نوع فیلم‌ها است.

او امیدوار  بود که «لایه های دروغ» سرآغاز ساخت فیلم‌های اکشن بیشتر در ایران باشد ولی نمایش فیلمش در جشنواره فجر بازخوردهای متفاوت و حاشیه‌هایی را به دنبال داشت.  

رامین سهراب در نشست خبری فیلمش در جشنواره با اشاره به اینکه در پنج سالگی در فیلم «یاران» با بازی جمشید هاشم‌پور (۱۳۷۲) حضور داشته، گفته بود:‌ دوست دارم اکشن سینمای ایران را زنده کنم یعنی آنچه را در زمان فیلم‌های جمشید هاشم‌پور هم وجود داشت و می‌خواهم این کار را ادامه دهم تا دوباره اژدها وارد شود.

رامین سهراب

بیشتر بخوانید:

یک اکشن بین‌المللی برای جشنواره فیلم فجر 

نشست یک فیلم پر انتقاد در جشنواره

حالا با وجود تمام آن بحث‌ها و انتقادها پس از گذشت سه سال از نمایش فیلم در جشنواره فجر، «لایه‌های دروغ» با نام جدید «تاوان» روی پرده سینماها رفته است.

محسن صرافی - تهیه‌کننده این فیلم - در گفت‌وگویی با ایسنا درباره تغییر اسم فیلم و اینکه آیا بازخوردهای جشنواره منجر به این تصمیم شده است، بیان کرد:‌ بازخوردهای جشنواره بیش از آنکه مبتنی بر خود فیلم باشند، فرامتن بود و برای من قابل اعتنا نبودند. در این مدت فیلم در چند جشنواره بین‌المللی «ژانر» شرکت داشته و در بخش کارگردانی و فیلمبرداری جایزه‌هایی را هم کسب کرده است. این نشان می‌دهد، فیلم ظرفیت‌هایی داشته که باید شناسایی می‌شدند ولی ما منتقد «ژانر» در ایران نداریم.  

وی افزود:‌ این فیلم با تدوین دوباره اکران می‌شود و علاوه بر تدوین، موسیقی و صداگذاری آن نیز اصلاح شده است. این تغییرات براساس الگوهای فرهنگی و بومی انجام شده است.  

صرافی در پاسخ به اینکه آیا تغییر اسم فیلم بخاطر تداعی نشدن حاشیه‌های جشنواره فجر بوده، گفت: اصلاً اینطور نبود و به آن حاشیه‌ها اعتباری نمی‌دهم. واقعیت این است که با اگرچه «لایه‌های دروغ» ترجمه نام اصلی فیلم است، اما هم به دنبال واژه‌ای تک‌سیلابی برای اکران در ایران بودیم که بیشتر در ذهن بماند و هم اینکه اسم فیلم باید به آن بیاید. فکر کردیم اگر قرار است فیلم در ایران اکران شود، نامی را انتخاب کنیم که به این دو مورد نزدیک باشد.  

به گفته وی «تاوان» که محصول مشترک ایران و فنلاند است، اوایل ژانویه سال ۲۰۲۴ در کشور فنلاند اکران شده است.  

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حیف شد، موسیالا را به زور به انگلیس می‌بردم!‏
  • توخل: همه می‌دانند که از حضور در لیگ برتر لذت بردم
  • روایت سمیرا حسن‌پور  از پشت صحنه سریال اسکار | آقای مدیری آدم را بد عادت می‌کند
  • «باران کوثری» سه داستان کوتاه را برای نابینایان روایت کرد
  • روایت بازیگر زن سینما از پشت صحنه سریال اسکار | آقای مدیری آدم را بد عادت می کند
  • روایت جدید علیرضا دبیر از داستان خبرساز حسن یزدانی
  • حاشیه‌ها «لایه‌های دروغ» را به «تاوان» رساند؟
  • تمرکز نشر صاد بر انتشار داستان‌هایی با روایت ایرانی است
  • نورپردازی برج آزادی با نام خرم آباد
  • خبر جنجالی درباره همایون شجریان و سحر دولتشاهی